Even voorstellen

Ik ben Gerda Jolink,

Opgegroeid in Laren Gelderland op de boerderij, aan de rand van het bos van het landgoed Verwolde. Ik heb een fijne jeugd gehad, maar moest wel al van jongst af aan mee helpen op de boerderij. Hier is ook mijn liefde voor de natuur en de dieren ontstaan.

Nu woon ik in Oeken in de gemeente Brummen, omringd door mijn dieren en weer aan de rand van een prachtig natuur gebied. Ik kom hier dagelijks want naast mijn hobby’s voor de honden sport en paarden ben ik ook een actieve bergbeklimmer. En om mijn conditie op peil te houden ga ik veel hardlopen en wandelen bij mij om de hoek.

De afgelopen zomer was ik de maand augustus in Pakistan. Hier heb ik gewandeld en geklommen in het noordelijke berggebied het Karakorum. Waaronder basiskamp K2. Dit heeft een grote indruk achter gelaten. Het berggebied van Pakistan is ook onwijs mooi en indrukwekkend.

Terug gekomen in de bewoonde wereld hoorde ik van de  rampzalige overstromingen in zuid Pakistan. Dan denk je wel, we moeten ons echt beter inspannen voor behoud van ons klimaat, de natuur, biodiversiteit en beheersbaarheid van het water. Het verblijf in de ruige natuur doet mij beseffen wat we hier te verliezen hebben.

Wij zijn in Nederland goed in innovaties. Door deze innovaties en de samenwerking met inwoners, agrariërs en waterschappen kunnen we de natuur ook in Gelderland beschermen. Hier zet ik me voor in.